Woningcorporatie

Een groot deel van het Nederlandse woningbezit is eigendom van woningcorporaties. Veel corporaties hebben hun verantwoording genomen en hebben inmiddels hun woningbezit op het niveau van het Politiekeurmerk Veilig Wonen® beveiligd; zijn daar nu mee bezig of hebben beleid gemaakt om dit binnenkort te gaan doen. Er zijn voor corporaties een paar mogelijkheden om met het Politiekeurmerk te werken...

Vele corporaties hebben gekozen om partner van het Politiekeurmerk te worden (erkend PKVW-bedrijf) en ondervinden de voordelen hiervan. Zij hebben hierdoor zelf de kennis in huis en kunnen in eigen beheer adviseren; uitvoeren en certificaten afgeven. Ook blijven zij op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het keurmerk en kunnen zij op de partnerwebsite voor alle informatie. Erkend bedrijf worden kan via CB&V. Kijk hier voor meer informatie.

Andere corporaties hebben hun woningen door erkende PKVW bedrijven op het niveau van dit keurmerk laten beveiligen waardoor ook de bewoners van deze woningen veilig kunnen wonen.

Omdat het Politiekeurmerk Veilig Wonen® niet alleen zorgt voor een veilige woning, maar ook rekening houdt met de buurt waarin het huis staat, wordt de veiligheid van de hele omgeving verhoogd en wordt verloedering voorkomen

Woningcorporaties leveren hiermee een meetbare investering in leefbaarheid, zoals beschreven in de woonnota Mensen, Wensen, Wonen.

Het keurmerk werkt!

Uit onderzoek is gebleken dat het risico dat er in een woning, waar het keurmerk is toegepast, wordt ingebroken 90 % lager ligt dan in een ander huis. Ook andere vormen van criminaliteit, zoals vernieling en diefstal liggen in een keurmerkwijk lager dan bij complexen waar het Politiekeurmerk Veilig Wonen® niet is toegepast.

Mocht u als corporatie meer informatie wensen over het Politiekeurmerk Veilig Wonen®, neem dan contact op met Het Beveiligingscentrum.

 

Beveiligingscentrum

K.v.K. nr: 09189861

 

Heeft u een vraag? Neem contact op met de helpdesk van het Beveiligingscentrum.

De helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 10.00 en tussen 12.00 - 13.00 via nummer 0900-235 75 89 (0,50 cent p.m.).

 

 

Ontwerp en realisatie Inperon